Aarschot ontmoet Palestina

Klik voor een schematisch overzicht van het programma

Met onze Palestinadag in CC het Gasthuis willen we Aarschot laten kennismaken met een schrijnende geschiedenis en tegelijk een prachtige cultuur. We stonden eerder al 2 jaar in het programmaboekje van ons CC, maar de tweede en vervolgens de vierde coronagolf staken stokken in de wielen. 

CC Het Gasthuis heeft ons een nieuwe datum toegekend: zaterdag 17 september 2022. 

Wat staat er op het programma?

Het is niemand minder dan Charles Ducal, dichter des vaderlands, die om 13u30 de namiddag opent met Palestijnse gedichten uit zijn eigen oeuvre en gedichten van de Palestijnse meesterdichter Mahmoud Darwish. Daarna volgt een geanimeerd debat over de Palestijnse kwestie met o.a. vertegenwoordigers van Broederlijk Delen, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en de Palestijnse missie in België. 

Vanaf 15.00 uur stel je je eigen Palestijns menu samen. Je kan o.a. kiezen voor een documentaire over het dagelijkse leven in Palestina door de bril van een groep Belgische jongeren, een les geschiedenis door historica Anne Hendrickx, een kookworkshop met verschillende Palestijnse koks, theeontmoetingen met diverse Palestijnse vluchtelingen,  een blik op de Palestijnse street art, een workshop waarin je de Palestijnse dans Dabke kan aanleren, Arabische kalligrafie, een speaker’s corner over Palestijnse levens, een fotoreportage over Palestijnse gewaden, en een heel breed event rond mensenrechten met Al Jazeera, Kati Verstrepen, Al Haq, Palestina Solidariteit, Amnesty International, het Migratiemuseum van Foyer en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Gans de namiddag komen ook de kinderen spelenderwijze in aanraking met Palestina. 

Vanaf 17u30 kan je aanschuiven voor een heerlijk Palestijns avondmaal.

Hoe deelnemen?

Schrijf je in (ten laatste 11 september) door 8 euro of 18 euro (incl. buffet) te storten op
BE20 0689 1021 2156 met vermelding van: "naam en achternaam + aantal personen + met/zonder eten".

Verlaagd tarief mogelijk - contacteer Paul Beller via 0474 977 402.Vooruitblik